Nieuws en vacatures

Nieuwe Dodge Viper ACR met Kumho ECSTA

De nieuwe Dodge Viper ACR (American Club Racer) street-legal race auto is vanaf september leverbaar in de Verenigde Staten en zal worden uitgerust met speciaal ontworpen Kumho Ecsta V720 banden in de maten 295/25ZR19 (voor) en 355/30ZR19 (achter).

Dodge beweert dat deze bandencombinatie, speciaal ontworpen voor de Viper ACR, het meeste contactoppervlakte biedt van alle productie auto's. De banden bieden een uniek patroon en samenstelling van materialen, welke zich vertaalt in 1,5 seconden snellere rondetijden dan benchmark racebanden gebruikt in een-op-een testen. En weerstonden tot wel 1.5g in de bochten.

Tim Kuniskis van Dodge zegt "Het is ons doel om onze fans te voorzien van de ultieme Viper track-car die wereldwijd de circuits zal domineren". Om dit te bereiken heeft Dodge het 2016 model voorzien van verbeterde aerodynamics, schokdempers, carbon keramische remmen en Kumho's UHP Ecsta V720s voorzien van ACR logo op de zijkant.

De nieuwe Viper ACR heeft de 645pk sterke versie van Dodge's alluminium 8.4l V10 onder de motorkap, naar alle waarschijnlijkheid het krachtigste admosferische motorblok voor sportauto's ter wereld.

De nieuwe ACR stapt in de voetsporen van zijn illustere voorganger, daterend uit 1999, welke het laprecord hield op de Nürburgring Nordschleife voor productie autos met een rondetijd van 7:12.13.

LASSA Tyres "Official Global Tyre Partner"

Lassa Tyres is de komende 4 jaar de enige "Official Global Tyre Partner" van FC Barcelona. Naast voetbal is FC Barcelona ook actief in het basketbal, handbal, zaalvoetbal en roller-hockey. Deze teams zullen de komende 4 jaar "FC Barcelona Lassa" heten.

Lassa Tyres is verheugd om samen met FC Barcelona de samenwerking voor de komende 4 jaar aan te gaan en is trots om de waarden van FC Barcelona te delen, zoals respect, inzet, ambitie en teamwork.

Lassa Tyres is momenteel in meer dan 60 landen verkrijgbaar en door deze overeenkomst hoopt Lassa Tyres nog verder te groeien in de mondiale bandenmarkt.

Kumho Tire Begint Onderhandelingen met Yokohama

Kumho Tire (CEO: Kim Chang-kyu) is klaar om de samenwerking te versterken met The Yokohama Rubber Co., Ltd. Op zondag 17 Mei 2015, heeft Kumho onderhandelingen over de levering van OEM-producten voor de Japanse bandenfabrikant Yokohama gestart. De twee bedrijven hebben al de volgende generatie banden ontwikkeld na het smeden van een strategische R & D-alliantie met elkaar in mei vorig jaar.

"Er zijn onderhandelingen gaande over zaken als specificaties, de omvang van de leveringen en de start van de productie. Wij zullen de zendingen, in reactie op orders van onze fabrieken in China en de vraag van de autofabrikanten, geleidelijk verhogen,” vertelt een medewerker van Kumho. "We kunnen op zijn vroegst dit jaar leveren, als de onderhandelingen soepel verlopen."

De overeenkomst zou helpen om de Kumho fabrieken in China beter te benutten. Vanwege zorgen dat veel bandenfabrikanten dit jaar stil komen te staan vanwege ongebruikte capaciteit in China en de verwachting dat de Amerikaanse autoriteiten te verzamelen antidumpingrechten op banden uit China, wil Kumho het potentieel van de OEM-aanbod gebruiken om haar betrekkingen met Yokohama en versterken benutting van de Chinese fabrieken.

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant heeft onlangs aangekondigd om zijn de fabrieken in Nanjing te gaan verhuizen in 2016. De met state-of-the-art technologie uitgeruste en milieuvriendelijke fabrieken worden ingezet om high-end banden, die voldoen aan de behoeften van de markt, te leveren. Kumho wil concurrerende producten in China gaan fabriceren om in te spelen op de steeds moeilijke marktomgeving.

De Yokohama Rubber Co., Ltd., gevestigd in Japan, werd opgericht in 1917 en is voornamelijk actief in de productie van banden. In 2014 behaalde het bedrijf een geconsolideerde omzet van 625.300.000.000 JPY waarvan JPY 497.600.000.000 in de band business. Het heeft 14 band fabrieken in acht landen (uitgezonderd degene dan die worden gerenoveerd of in aanbouw zijn) en telt ongeveer 21.000 medewerkers

VDR Autobanden op de Truck&Transport in Brussel

Van Klei Groep & VDR Autobanden exposeren 16 t/m 19 januari met Truck assortiment op de Truck&Transport vakbeurs in Brussel

Van 16 tot en met 19 januari neemt de Van Klei Groep deel aan de Truck&Transport vakbeurs in de Brusselse Expo. De beurs vindt plaats te samen met de bekende Autosalon en wordt gehouden in de zalen 11 en 12 van de Expo in Brussel (Belgie).

Tijdens deze eerste transportbeurs van het jaar zal de Van Klei Groep hun nieuwste importlijn Accuride met trots aan de transportwereld in de Benelux presenteren. De gesmede aluminium wielen van deze Amerikaanse fabrikant worden sinds kort door de firma Alustar van de Van Klei Groep in de Benelux geïmporteerd. De gehele lijn, met een breed matenpakket en verschillende afwerking, is te bewonderen op stand 11.20.

Gezien de enorme vraag van de afgelopen jaren naar een goede en betaalbare truckband zal de Van Klei Groep tevens de zeer succesvolle truckbandenlijn van Kumho op de beurs presenteren. Namens de Van Klei Groep draagt VDR Autobanden & Autostyling te Hamont – Achel grotendeels zorg voor de exclusieve distributie van Kumho truck in Belgie (& Luxemburg). Naast de truckbandenlijn is er ook aandacht voor de bestelwagenbanden die door Kumho worden gefabriceerd.

Tevens zijn de Light-Truck en bestelwagenbanden van Lassa Tyres, welke worden geproduceerd in de fabriek van “Bridgestone – Sabanci”, aanwezig op de stand. De Belgische importeur van Lassa Tyres, VDR Autobanden, is op de stand aanwezig om het Belgische publiek te informeren over de kwaliteit en mogelijkheden van deze banden.

U bent van harte welkom om een bezoek aan de Van Klei Groep te brengen op stand 11.20. Wij informeren u graag over onze producten en mogelijkheden en zien uit naar uw komst!

KUMHO als eerste montage voor BMW 3 serie

BMW kiest KUMHO ECSTA HM KH31 als eerste montage voor de BMW 3-serie

Het hoofdkantoor van Kumho Tyres, Kumho Tire Co., heeft vandaag de levering van eerste montage banden voor de BMW 3-serie aangekondigd.
De ECSTA HM KH31 in de maat 225/55R16 is door de BMW Group goedgekeurd voor montage onder verschillende types van de BMW 3-serie. De BMW Group heeft in middels opdracht gegeven om in de fabrieken in München en Regensburg deze high performance band te monteren. De ECSTA HM KH31, door Auto Bild zeer positief getest en aanbevolen, is aan een serieuze opmars bezig. De UHP technologie van de band zorgt voor een zeer goede handeling en perfecte stabiliteit. Tevens scoort de band erg goed op nat wegdek.
De relatie tussen Kumho en de BMW Group is begin 2012 ontstaan door de OE levering van de Kumho V70A 215/40R17 voor de MINI John Cooper Works GP.
“De groei van Kumho’s OE banden is tot stand gekomen door de nieuwe, baanbrekende technologieën die door Kumho worden toegepast. We verwachten dat deze groei zal leiden tot een vergroting van onze herkenbaarheid in de internationale bandenmarkt” aldus Taek-Gyun Jeong, Managing Director of OE development bij Kumho Tyres. “Wij zullen deze technologisch vernieuwingen blijven ontwikkelen en inzetten om met Kumho een groter aandeel OE-banden voor de premium automerken te bewerkstelligen en onze aanwezigheid in de bandenmarkt wereldwijd te vergroten.”

‘’OZ made in Italy wordt nog belangrijker’’

Maandag 15 tot woensdag 17 september jl. stond het jaarlijkse OZ Internationale congres 2014 op het programma, dit jaar in het Italiaanse Galzignano Terme (Padova), in de ‘’Euganean Hills’’. Terugkerend feit is dat OZ dit jaarlijks belangrijke evenement iedere keer in een andere Italiaanse plaats houdt, voor het maximaal ‘’Italiaanse’’ gevoel bij al haar genodigden. OZ SpA is nog steeds een van de weinigen wielenfabrikanten die nog steeds in Europa, Italië, in staat is om haar lichtmetalen wielen te produceren. Deze trots moet vooral gekoesterd blijven, ondanks dat sinds een aantal jaren de productie van de MSW en Sparco wielen buiten Europa plaatsvindt, weliswaar onder strenge technologie - en productiebewaking door OZ zelf.

In een turbulente Wereldeconomie en vele onzekerheden voor volgend jaar (Ebola, Irak / Syrië, Oekraïne) , verwacht OZ haar marketaandeel in het premium segment (Made in Italy) ook in 2015 verder te versterken. Hiertoe werden in Galzignano een aantal zeer onderscheidend nieuwe OZ modellen voor de 2015 collectie gepresenteerd. Ook prijstechnisch zijn de modellen scherp geprijsd, wat voor extra volumes en marktaandelen, ook in de Benelux, zal moeten gaan zorgen.

Binnen de MSW Collectie zal eveneens uitbreiding met een aantal modellen gaan plaatsvinden, en worden daarnaast een aantal ‘’oudere’’ modellen uit de 2015 Collectie genomen.

Het Sparco assortiment zal tot medio 2015 ongewijzigd blijven. De productsegmentatie zal bijvoorbeeld worden uitgebreid met een extra Groep ‘’Elite’’, nog meer exclusiviteit en onderscheid in het premium – segment van de wielenmarkt.

Alle nieuwe types en modellen werden tijdens een prachtig exclusieve ‘’carshow’’ aan het aanwezige, Internationale importeurspubliek gepresenteerd. Een korte opsomming van het aanwezige ‘’premium’’ wagenpark is bijgevoegd aan dit nieuwsitem.

Het beloofd weer ene prachtig wielen jaar voor OZ Racing, MSW Wheels en Sparco Wheels te worden. Op korte termijn zullen de Districtsmanagers van Van Klei Banden Import (Nederland) en VDR Autobanden (België) lokaal de nieuwe 2015 collectie komen toelichten.

Lassa introduceert de nieuwe Lassa Snoways 3

Voor het winterseizoen 2014-2015 introduceert Lassa de nieuwe winterband - Snoways 3.

De Snoways 3 is qua karkas, rubber en design geoptimaliseerd om een uitstekende prestatie te leveren op zowel een droge, natte en besneeuwde ondergrond. Met het nieuwe profiel en de toevoeging van RC Polymeer in het rubber biedt de band een uitstekende grip en comfort. De band is momenteel beschikbaar in de volgende maten:

175/65R14 82T
195/65R15 91H
205/55R16 91H

Zeta Banden introduceert Runflat banden

Zeta Banden, welke door Van Klei Banden Import sinds april 2012 exclusief voor de Benelux wordt geïmporteerd, introduceert een nieuw profiel, in haar almaar breder wordende programma, de ALVENTI.

De Zeta Alventi heeft een nieuw ontworpen asymmetrische profiel, verbeterde blokstijfheid en versterkte zijwangen die er voor zorgen dat het voertuig onder alle weersomstandigheden perfect te beheersen is. Een geoptimaliseerde variatie in het design van het loopvlak en een verbeterde toepassing van silica in de band vermindert ruis, verbetert de grip en verhoogt de kilometrage. De 4 rechte groeven zorgen voor een uitstekend vlotte waterafvoer en een goed contact met de weg bijnat wegdek.

De Alventi is direct in een uitgebreid matenpakket leverbaar, matenpakket van 16 t/m 22 inch. De Van Klei Groep is exclusief importeur voor de Benelux.
Voor meer Zeta informatie contact deBenelux verkoopteams van Van Klei Banden Import (voor Nederland, verkoop@vanklei.nl of 0031 – (0)71 581 44 88) of VDR Autobanden & Autostyling (voor België en / of Luxemburg, info@vdrbanden.be of 0032 – 11 80 06 66).

Ook nieuw in het Zeta programma zijn de Runflat banden. De volgende maten en profielen zijn in en Runflat uitvoering verkrijgbaar.

MAAT LI/SI TYPE
195/55R16 87V ZTR20
225/50R17 98W XL ZTR10
205/45R17 88W XL ZTR10
225/45R17 94W XL ZTR10
225/40R18 92W XL Alventi
255/35R18 94W XL Alventi

Fabrieksbezoek 2013

VACATURES

Momenteel hebben wij geen vactuur vrij