/* ]]> */

Nieuws en vacatures

Nieuwe Dodge Viper ACR met Kumho ECSTA

De nieuwe Dodge Viper ACR (American Club Racer) street-legal race auto is vanaf september leverbaar in de Verenigde Staten en zal worden uitgerust met speciaal ontworpen Kumho Ecsta V720 banden in de maten 295/25ZR19 (voor) en 355/30ZR19 (achter).

Dodge beweert dat deze bandencombinatie, speciaal ontworpen voor de Viper ACR, het meeste contactoppervlakte biedt van alle productie auto's. De banden bieden een uniek patroon en samenstelling van materialen, welke zich vertaalt in 1,5 seconden snellere rondetijden dan benchmark racebanden gebruikt in een-op-een testen. En weerstonden tot wel 1.5g in de bochten.

Tim Kuniskis van Dodge zegt "Het is ons doel om onze fans te voorzien van de ultieme Viper track-car die wereldwijd de circuits zal domineren". Om dit te bereiken heeft Dodge het 2016 model voorzien van verbeterde aerodynamics, schokdempers, carbon keramische remmen en Kumho's UHP Ecsta V720s voorzien van ACR logo op de zijkant.

De nieuwe Viper ACR heeft de 645pk sterke versie van Dodge's alluminium 8.4l V10 onder de motorkap, naar alle waarschijnlijkheid het krachtigste admosferische motorblok voor sportauto's ter wereld.

De nieuwe ACR stapt in de voetsporen van zijn illustere voorganger, daterend uit 1999, welke het laprecord hield op de Nürburgring Nordschleife voor productie autos met een rondetijd van 7:12.13.

LASSA Tyres "Official Global Tyre Partner"

Lassa Tyres is de komende 4 jaar de enige "Official Global Tyre Partner" van FC Barcelona. Naast voetbal is FC Barcelona ook actief in het basketbal, handbal, zaalvoetbal en roller-hockey. Deze teams zullen de komende 4 jaar "FC Barcelona Lassa" heten.

Lassa Tyres is verheugd om samen met FC Barcelona de samenwerking voor de komende 4 jaar aan te gaan en is trots om de waarden van FC Barcelona te delen, zoals respect, inzet, ambitie en teamwork.

Lassa Tyres is momenteel in meer dan 60 landen verkrijgbaar en door deze overeenkomst hoopt Lassa Tyres nog verder te groeien in de mondiale bandenmarkt.

Kumho Tire Begint Onderhandelingen met Yokohama

Kumho Tire (CEO: Kim Chang-kyu) is klaar om de samenwerking te versterken met The Yokohama Rubber Co., Ltd. Op zondag 17 Mei 2015, heeft Kumho onderhandelingen over de levering van OEM-producten voor de Japanse bandenfabrikant Yokohama gestart. De twee bedrijven hebben al de volgende generatie banden ontwikkeld na het smeden van een strategische R & D-alliantie met elkaar in mei vorig jaar.

"Er zijn onderhandelingen gaande over zaken als specificaties, de omvang van de leveringen en de start van de productie. Wij zullen de zendingen, in reactie op orders van onze fabrieken in China en de vraag van de autofabrikanten, geleidelijk verhogen,” vertelt een medewerker van Kumho. "We kunnen op zijn vroegst dit jaar leveren, als de onderhandelingen soepel verlopen."

De overeenkomst zou helpen om de Kumho fabrieken in China beter te benutten. Vanwege zorgen dat veel bandenfabrikanten dit jaar stil komen te staan vanwege ongebruikte capaciteit in China en de verwachting dat de Amerikaanse autoriteiten te verzamelen antidumpingrechten op banden uit China, wil Kumho het potentieel van de OEM-aanbod gebruiken om haar betrekkingen met Yokohama en versterken benutting van de Chinese fabrieken.

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant heeft onlangs aangekondigd om zijn de fabrieken in Nanjing te gaan verhuizen in 2016. De met state-of-the-art technologie uitgeruste en milieuvriendelijke fabrieken worden ingezet om high-end banden, die voldoen aan de behoeften van de markt, te leveren. Kumho wil concurrerende producten in China gaan fabriceren om in te spelen op de steeds moeilijke marktomgeving.

De Yokohama Rubber Co., Ltd., gevestigd in Japan, werd opgericht in 1917 en is voornamelijk actief in de productie van banden. In 2014 behaalde het bedrijf een geconsolideerde omzet van 625.300.000.000 JPY waarvan JPY 497.600.000.000 in de band business. Het heeft 14 band fabrieken in acht landen (uitgezonderd degene dan die worden gerenoveerd of in aanbouw zijn) en telt ongeveer 21.000 medewerkers

KUMHO als eerste montage voor BMW 3 serie

BMW kiest KUMHO ECSTA HM KH31 als eerste montage voor de BMW 3-serie

Het hoofdkantoor van Kumho Tyres, Kumho Tire Co., heeft vandaag de levering van eerste montage banden voor de BMW 3-serie aangekondigd.
De ECSTA HM KH31 in de maat 225/55R16 is door de BMW Group goedgekeurd voor montage onder verschillende types van de BMW 3-serie. De BMW Group heeft in middels opdracht gegeven om in de fabrieken in München en Regensburg deze high performance band te monteren. De ECSTA HM KH31, door Auto Bild zeer positief getest en aanbevolen, is aan een serieuze opmars bezig. De UHP technologie van de band zorgt voor een zeer goede handeling en perfecte stabiliteit. Tevens scoort de band erg goed op nat wegdek.
De relatie tussen Kumho en de BMW Group is begin 2012 ontstaan door de OE levering van de Kumho V70A 215/40R17 voor de MINI John Cooper Works GP.
“De groei van Kumho’s OE banden is tot stand gekomen door de nieuwe, baanbrekende technologieën die door Kumho worden toegepast. We verwachten dat deze groei zal leiden tot een vergroting van onze herkenbaarheid in de internationale bandenmarkt” aldus Taek-Gyun Jeong, Managing Director of OE development bij Kumho Tyres. “Wij zullen deze technologisch vernieuwingen blijven ontwikkelen en inzetten om met Kumho een groter aandeel OE-banden voor de premium automerken te bewerkstelligen en onze aanwezigheid in de bandenmarkt wereldwijd te vergroten.”

Lassa introduceert de nieuwe Lassa Snoways 3

Voor het winterseizoen 2014-2015 introduceert Lassa de nieuwe winterband - Snoways 3.

De Snoways 3 is qua karkas, rubber en design geoptimaliseerd om een uitstekende prestatie te leveren op zowel een droge, natte en besneeuwde ondergrond. Met het nieuwe profiel en de toevoeging van RC Polymeer in het rubber biedt de band een uitstekende grip en comfort. De band is momenteel beschikbaar in de volgende maten:

175/65R14 82T
195/65R15 91H
205/55R16 91H

Fabrieksbezoek 2013

VACATURES

Momenteel hebben wij geen vactuur vrij